Η Λιβύη κατηγορεί την Τουρκία ότι εξοπλίζει τους Ισλαμιστές στην Τρίπολη




Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Θάνι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 27 Φεβρουαρίου 2015

Φεβρουάριος 28, 2015.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Θάνι,  κατηγόρησε την Τουρκία ότι μεταφέρει όπλα στην αντίπαλη φατρία στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ενώ δεσμεύθηκε η κυβέρνησή του θα σταματήσει τις συναλλαγές της με την Άγκυρα.


«Η Τουρκία είναι ένα κράτος που δεν είναι ειλικρινές μαζί μας. Εξάγει και παραδίδει όπλα στους αντάρτες, ώστε ο λιβυκός λαός να σκοτώνει ο ένας τον άλλον», είπε ο Αμπντουλάχ αλ Θάνι, σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο τηλεοπτικό κανάλι CBC TV,  της Αιγύπτου, όπως αναφέρουν  δημοσιεύματα του Τύπου την Παρασκευή.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς οι δύο αντίπαλες διοικήσεις της χώρας της Βορείου Αφρικής, η μία με έδρα την πρωτεύουσα και η άλλη με τον αλ Θάνι  που εδρεύει στην ανατολική χώρα, μάχονται για την εξουσία, όταν η μαχητική ομάδα της «Λιβυκής Αυγής» ανέλαβε τον έλεγχο της Τρίπολης τον Ιούλιο και επανέφερε τους βουλευτές από την προηγούμενη Συνέλευση σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του πρώην δικτάτορα της χώρας Μουαμάρ Καντάφι που ανατράπηκε σε μια λαϊκή εξέγερση.

Η κυβέρνηση του αλ Θάνι, είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα αποκλείσει τις τουρκικές εταιρείες από μελλοντικές συμφωνίες με τη Λιβύη, κατηγορώντας την Άγκυρα για υποστήριξη της φατρίας που βρίσκεται στην Τρίπολη.

«Δεν λέμε ότι είμαστε εχθρικοί  προς την Τουρκία, αλλά λέμε να μην ασχολείται με αυτά», είπε ο αλ Θάνι σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr