Σκόπια: Νέα επεισόδια- Συνεχιζόμενες συλλήψεις για το ... ‘πραξικόπημα’





Φεβρουάριος 8, 2015.


Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Σκόπια.

Στο πνεύμα της Δράσης και της Προπαγάνδας, που θυμίζει σταλινικές δίκες, το Υπουργείο Εσωτερικών (Εσωτερική Ασφάλεια) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι δύο άτομα, ο ένας εν ενεργεία και ο άλλος πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας, απροσδιορίστου ονόματος και βαθμού, συνελήφθησαν ως μέρος της επιχείρησης «пуч»- ‘πραξικόπημα’.


Ενώ το βίντεο που παρουσίασε η  αστυνομία των Σκοπίων, έδειξε μόνο ήπιες και φαινομενικά ‘ουδέτερες’ εικόνες  μεταφέροντας τους συλληφθέντες ενώπιον του ανακριτή στο ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων, στο σκηνικό αυτό είχε συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης ( τα οποία είναι οικονομικά υπόχρεα στη σημερινή κυβέρνηση του VMRO-DPMNE). Τα ΜΜΕ αυτά, έβγαλαν αμέσως το κατηγορητήριο, «εκ των προτέρων»,  για την ενδεχόμενη ενοχή τους (για συνεργασία με ξένη υπηρεσία πληροφοριών).


Η αστυνομία δημοσιοποίησε  στοιχεία με τα οποία προσπαθεί να πείσει – με κινηματογραφικό τρόπο- σε κάθε ανίδεο, ότι αυτά τους ενοχοποιούν  ως ‘κατασκόπους’.

Τα στοιχεία αυτά είναι: 3 Υπολογιστές γραφείου-PC, 5 φορητοί υπολογιστές,  κινητά τηλέφωνα  18 κυψελών,  πάνω από 1.000 CD και DVD, 140 κασέτες ήχου και βιντεο,  αρκετοί σκληροί δίσκοι καθώς και μνήμες USB, 18 φίλμς από φώτο – κάμερα και άλλος μεγάλος αριθμός από διάφορα αντικείμενα, των οποίων η κατοχή δεν είναι εγκληματική.

 Επιπρόσθετα,  η ανακοίνωσε από το Υπουργείο Εσωτερικών,  αναφέρεται σε κατάσχεση χρημάτων και τραπεζικών καρτών, προσθέτοντας ότι  όλα αυτά τα στοιχεία ελήφθησαν  μέσω «δράσης, κατόπιν δικαστικού εντάλματος» σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες- άλλο ένα στοιχείο της ιστορίας που δείχνει περίτεχνα  την ένδειξη της συνωμοσίας.

Οι σημερινές συλλήψεις, έρχονται μια ημέρα πριν από την ανακοινωθείσα δημοσίευση υλικού από τον Ζόραν Ζάεφ, πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην FYROM, το  οποίο υλικό αναφέρεται  στην εμπλοκή του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ένα μεγάλο σχέδιο εγκληματικών ενεργειών με κατάχρηση της πολιτικής εξουσίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr