ΗΠΑ : Οικονομική βοήθεια σε Μολδαβία και Γεωργία για να αντιταχθούν στη ‘ρωσική πίεση’




Φεβρουάριος 4, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέσουν για τη Μολδαβία και τη Γεωργία 51 εκατομμύρια δολάρια καθώς και στην Ουκρανία 117 εκατ. δολάρια για να αντιταχθούν στις πιέσεις και τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, όπως σημειώνει η μολδαβική 'moldpres'.


Οι σχετικές παροχές αναφέρονται σε σχέδιο που προβλέπει ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2016, το οποίο κατέθεσε το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Με τη βοήθεια αυτή θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της χρηστής διακυβέρνησης στις χώρες αυτές, ενισχύοντας την ικανότητα των δυνάμεων ασφαλείας και θα χρησιμεύσουν  στην ενίσχυση  της υλοποίησης των νομικών μέτρων του κράτους στην καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και στον προσανατολισμό των τριών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει το κείμενο.

Οι διπλωματικές σχέσεις , μεταξύ της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθιερώθηκαν το 1992. 

Από τότε, οι ΗΠΑ παρέχουν βοήθεια προς τη χώρα και το ποσό  έχει ανέλθει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, για ενίσχυση διάφορων έργων και προγραμμάτων.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr