Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «έκανε ρεαλιστική εκτίμηση για τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο»



«Η αλήθεια που εκδηλώθηκε από τους αξιωματούχους της Αθήνας»

Φεβρουάριος 5, 2015.

Τίρανα.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας,  πρότεινε στη θέση του προέδρου Κάρολου Παπούλια, τη λύση για έναν συναινετικό πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, ο οποίος επί του παρόντος είναι επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘55’.


Η πρόταση αυτή προήλθε από τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,  στον 86χρονο  αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, προκειμένου να λάβει μια σημαντική θέση στην Ελλάδα.

Ωστόσο, και πριν από αυτήν, πριν από λίγα χρόνια του έγινε πρόταση για τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Ελλάδας,  αλλά δεν την αποδέχθηκε για έκρινε ότι ήταν καλύτερα για το όφελος της Ελλάδας να παραμείνει στην Αλβανία.

Ο ιεράρχης βρίσκεται στην Αλβανία, ήδη, 24 χρόνια.

Ήρθε το 1991 με την ιδιότητα του Έξαρχου. Όπως δήλωσε η αποστολή του ήταν η καθιέρωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και ότι θα έμενε για λίγο χρονικό διάστημα.

Κατά το διάστημα αυτών των 24 ετών, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είχε στόχο τη δημιουργία μια Ιεράς Συνόδου από την ελληνική πλειοψηφία και ούτε είχε συζητήσει ποτέ το γεγονός ότι οι Αλβανοί αρχιεπίσκοποι πρέπει να είναι Αλβανοί υπήκοοι, εν όψει της αρχής «ανεξάρτητη  χώρα- ανεξάρτητη εκκλησία».

Η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έγινε για την υψηλή εκτίμηση του καλού που έχει κάνει υπηρετώντας το ελληνικό έθνος.

Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι μόνο άτομα με εξαιρετική δραστηριότητα και  δικαιωματική αξία, μπορούν να προταθούν για την εκλογή του επικεφαλής του ελληνικού κράτους.

Όχι, μόνον αυτό, αλλά είναι η πρώτη περίπτωση που ένα ανώτερο στέλεχος της ελληνικής εκκλησίας (αυτή τη φορά δήθεν αλβανικής) προτείνεται να αναλάβει ένα ηγετικό ρόλο στο ελληνικό κράτος.

Στην πραγματικότητα θα ήταν μια αξιοπρεπή θέση για τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, αφού αφιέρωσε όλη τη καριέρα του εξ ολοκλήρου στην πατρίδα του, την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Αλβανία, με τον ελληνικό του ρόλο που διαδραμάτισε ως επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Δημιούργησε εκκλησιαστικές δομές με Έλληνες επισκόπους, όπως στο Αργυρόκαστρο και στο Μπεράτι ωθώντας τη λειτουργία στην ελληνική γλώσσα, υιοθετώντας ένα καταστατικό που έπαψε να είναι αλβανικό, φέρνοντας την εκκλησία βήματα προς τα πίσω, ακυρώνοντας  τα επιτεύγματα των ανώτερων κληρικών μας, όπως είναι οι Fan Noli, Visarion Xhuvani, Christopher Kisi, κ.λπ. που έθεσαν τα θεμέλια της  εκκλησίας αυτής.

Έπειτα από όλα αυτά, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μια μεγάλη αλήθεια, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εργάστηκε σκληρά για την Ελλάδα.


“Gazeta55”-
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr