Γάλλοι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές κατά της ένταξης της Αλβανίας




Φεβρουάριος 3, 2015.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τρεις Γάλλοι ευρωβουλευτές μέλη του Εθνικού Μετώπου, κατέθεσαν σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο ζητείται η άμεση αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ, με την  Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Στο κείμενο του ψηφίσματος επισημαίνεται ότι η τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη δεν αφήνει περιθώρια για εντάξεις νέων χωρών, γιατί –σύμφωνα με τους  τρεις εθνικιστές βουλευτές- θα προστεθούν νέα βάρη χρηματοδοτικών συνεισφορών στις μεγάλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και η Γαλλία.

 Οι Dominique Bilde, Sophie Montel και Steeve Briois, αντιτάσσονται, επίσης, στη διαδικασία προσχώρησης του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας.

Στο σχέδιο ψηφίσματος σημειώνεται ότι η Αλβανία έχει ωφεληθεί μέχρι τώρα με ευρωπαϊκά δάνεια ύψους 315,5 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2000-2006 και 306,7 εκατομμυρίων για το διάστημα 2007-2010.

Οι ευρωβουλευτές που ανήκουν στο κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, διαμαρτύρονται γιατί η Αλβανία έχει μεγάλα προβλήματα με τη διαφθορά και είναι μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα εμπορίας ναρκωτικά, πορνείας και εγκλημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής  Shqiptarja.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr