Σκόπια: Ο ΟΑΣΕ ζητά επείγουσα έρευνα για τις υποκλοπές τηλεφώνων από την κυβέρνηση






Φεβρουάριος 28, 2015.

Η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στο νοτιο σλαβικό κράτος-FYROM,  ζήτησε επείγουσα έρευνα σχετικά με την υπόθεση που συγκλονίζει  τη χώρα, τις καταγραφές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών και πολιτικών καθώς και διπλωματικών αποστολών από το καθεστώς που βρίσκεται στην εξουσία.


«Οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες. Το μόνο που κάνουν είναι να αποδυναμώσουν  την απειλούμενη ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα», είπε.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, στο γραφείο της Μιγιάτοτοβιτς έχουν κατατεθεί  συνομιλίες δημοσιογράφων με τον ΟΑΣΕ, που έχουν υποκλαπεί  και επάνω σε αυτές βασίζεται η ανακοίνωση της εκπροσώπου του ΟΑΣΕ.

Τέτοιες καταγραφές  έχουν γίνει επίσης και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με την Ντούνια Μιγιάτοβιτς οι καταγγελίες αυτές καθώς και το υλικό που επισυνάπτεται θα πρέπει να διερευνηθούν, άμεσα, με διαφάνεια από ανεξάρτητη αρχή και οι δράστες να προσαχθούν στη δικαιοσύνη», όπως Ύπατος εκπρόσωπος για τα  μέσα ενημέρωσης του ΟΑΣΕ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr