Κωνσταντινούπολη: Οι απαγωγείς του Εισαγγελέα διαπραγματεύονται με την Αστυνομία




Δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου DHA, σημειώνει ότι εδόθη εντολή για απαγόρευση δημοσίευσης στοιχείων όσον αφορά την ομηρία του Τούρκου Εισαγγελέα- Στη φωτό το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης σημαδεύει με πιστόλι τον κρόταφο του εισαγγελέα.

Μάρτιος 31, 2015.

Κωνσταντινούπολη.

Η αστυνομία μπήκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης για να διαπραγματευθεί με τα μέλη των παράνομων ριζοσπαστικών ομάδων που σήμερα το πρωί  πήραν όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ και απειλού  να τον σκοτώσουν εάν οι αρχές δεν ανταποκριθούν στα αιτήματά τους.


Ο Κιράζ ερευνά τη δολοφονία του 15χρονου  Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος πέθανε το Μάρτιο του περασμένου έτους μετά από 269 ημέρες σε κώμα, λόγω των τραυματισμών που υπέστη σε μια σύγκρουση με την αστυνομία σε μαζικές διαδηλώσεις στις αρχές του καλοκαιριού του 2013.

Στο μεταξύ ο πατέρας του δολοφονηθέντος δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να απελευθερώσουν οι απαγωγείς τον εισαγγελέα όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο γιος μου είναι νεκρός, ο εισαγγελέας πρέπει να ελευθερωθεί», έγραψε ο πατέρας του Ελβάν σε κοινωνικό δίκτυο.

Οι απαγωγείς είχαν δώσει προθεσμία 15 ωρών προκειμένου να ανακοινωθεί η ταυτότητα των αστυνομικών,  οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του  Ελβάν και απαιτούν τη δημόσια γνωστοποίηση των ονομάτων τους.

Οι δράστες της απαγωγής είναι  μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος- Μετώπου (DHKP-C)που στη σελίδα στην ιστοσελίδα τους δημοσίευμα μια φωτογραφία με τον εισαγγελέα με όπλα στο κρόταφο καθώς και μια λίστα με τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι τη στιγμή που οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στο γραφείο του εισαγγελέα, σε αρκετές επαρχίες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, είχε γίνει διακοπή ρεύματος, αλλά ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι «η διακοπή του ρεύματος δεν συνδέεται με την επίθεση».

Το τουρκικό  DHKP-C θεωρείται από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως τρομοκρατική οργάνωση και εμπεριέχεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων. Ιδρύθηκε το 1978 ως Επαναστατική Αριστερά και το άλλαξε όνομα το 1994, όταν χωρίστηκε σε δύο παρατάξεις.

 Η ομάδα έχει μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία, με πρόσημο τον αντι-αμερικανισμό και τον αντι-νατοϊσμό και κατατηγορεί  το τουρκικό καθεστώς ότι τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο της Δύσης.

Ένας από τους κορυφαίους ηγέτες του, ο Ασουμάν Ακσά συνελήφθη το 2008, καθώς ετοιμαζόταν να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας (τότε πρωθυπουργό) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το DHKP-C είναι υπεύθυνο για πολλές δολοφονίες και επιθέσεις αυτοκτονίας και πιστεύεται ότι η ομάδα βρίσκεται πίσω από  τις επιθέσεις κατά της  τουρκικής αστυνομίας το 2001 και στις 10 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας που στοίχησε τη ζωή τριών ανθρώπων.

Η τουρκική αστυνομία, πριν από τρεις εβδομάδες, χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Μπερκίν Ελβάν.

Στις διαμαρτυρίες είχαν συγκεντρωθεί, ως επί το πλείστον, αριστεριστές που φώναζαν συνθήματα : « Ο Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος» και συγκρούσθηκαν με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr