Τουρκία: Αλλαγή στις νοτιοανατολικές επαρχίες;





Μάρτιος 18, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εκχωρούν στο PYD στη Συρία και το PKK στην Τουρκία,  για την ίδρυση ενός κουρδικού διαδρόμου, που θα ευνοήσει τους Αμερικανούς, σε κινήσεις τους, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα το οποίο τονίζει ότι οι 


τρομοκρατικές οργανώσεις (έτσι τις χαρακτηρίζει) τόσο του συριακού PYD όσο και του τουρκικού PKK, έχουν σημαντικό ρόλο στην παραμεθόριο περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας.

 Σύμφωνα με σχέδιο για τον κουρδικό  αυτόν διάδρομο, επέρχεται αλλαγή στις τουρκικές νοτιοανατολικές επαρχίες του τουρκικού κράτους.

Οι ΗΠΑ φέρεται να έχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός δεύτερου Ισραήλ. Η τρομοκρατική οργάνωση του PYD, θα χρεωθεί για διάνοιξη του διαδρόμου από την πόλη Γκαζιαντέπ προς τον κόλπο της Αλεξανδρέττας. 

«Οι ΗΠΑ στοχεύουν να ξεκινήσουν τον κουρδικό διάδρομο από τη Συρία προς τον κόλπο της Αλεξανδρέττας», δήλωσε η πηγή.

Εάν προχωρήσει το αμερικανικό σχέδιο, τα σύνορα θα τεθούν σε έλεγχο  από τις τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων, αντί της Τουρκίας και της Συρίας.



--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr