Οι Ισραηλινοί ψήφισαν υπέρ του Νετανιάχου





Μάρτιος 18, 2015.

Τελ Αβίβ.

Το κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, κέρδισε 30 έδρες στην Κνεσέτ του Ισραήλ, όπως ανέφεραν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


Η Σιωνιστική Ένωση, με επικεφαλής τον Ισαάκ Χερζόγκ, ήρθε δεύτερη με 24 έδρες, όπως ανέφερε το ισραηλινό ραδιόφωνο με καταμέτρηση 100 τοις εκατό των ψήφων στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κνεσέτ (κοινοβουλίου) του Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Reuven Rivlin, δήλωσε ότι προτιμά μια εθνική κυβέρνηση που θα σχηματισθεί από τη δεξιά πτέρυγα του Λικούντ  με την  κεντρώα συμμαχία της Σιωνιστικής Ένωσης, όπως ανέφεραν την Τετάρτη το πρωί,  πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο.

Τόσο ο Νετανιάχου, όσο και ο Χερζόγκ  δήλωσαν ότι κέρδισαν τις εκλογές και ετοιμάζονται να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι κύριο σύνθημα του Νετανιάχου στον προεκλογικό αγώνα του κόμματός του, Λικούντ, ήταν δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr