Η Ρωσία ενοικιάζει βομβαρδιστικά στην Αργεντινή- Ανησυχία Βρετανίας
Μάρτιος 24, 2015.

Η Ρωσία φαίνεται ότι εργάζεται σε μια συμφωνία για την ενοικίαση στην Αργεντινή 12 βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, που τροφοδοτεί φόβους μιας πιθανής εισβολής στα Νησιά Φώκλαντ ( ή Μαλβίνας κατά τους Αργεντινούς).


Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού «The Sun», αεροσκάφη «Sukhoi Su-24» θα σταλούν στο Μπουένος Άιρες σε αντάλλαγμα την προμήθεια κρέατος, το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό στη ρωσική αγορά, λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν  είπε ότι θα βοηθήσει τον εξοπλισμό της χώρας αυτής και εάν είναι έτσι, τότε η κατάσταση  γίνεται  επικίνδυνη σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους, οι οποίοι φέρνουν στην επιφάνεια ένα πιθανό σενάριο μιας νέας επίθεσης στο βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στο νότιο Ατλαντικό.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να αποστείλει επιπλέον στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στα εν λόγω νησιά και είναι επιτακτική η ανάγκη  στάθμευση εκεί μεταφορικών ελικοπτέρων. Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αντανακλά όχι μόνο την ανησυχία αλλά δημιουργεί μια αυξανόμενη απειλή.

Το Αρχιπέλαγος βρίσκεται σε απόσταση 483 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αργεντινής. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι ο John Davis, ήταν αυτός που ανακάλυψε τα νησιά το 1952, ενώ οι Αργεντινοί λένε ότι πρώτοι εγκαταστάθηκαν εκεί οι Ισπανοί.

Η κατοχή των νησιών αμφισβητείται εδώ και αιώνες και έφθασε στο αποκορύφωμα με την σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών το Μάιο του 1982, μετά από τη βύθιση ενός Αργεντινού θωρηκτού του «ARA General Belgrano» από βρετανικό υποβρύχιο, με αποτέλεσμα να χαθούν 323 ζωές.

Το ερώτημα για την επίθεση έμεινε αναπάντητο, και στάθηκε η αιτία για σύγκρουση των δύο χωρών για τον έλεγχο των νησιών του Ατλαντικού. Η Αργεντινή τότε αναγκάστηκε να αποσύρει τις ναυτικές δυνάμεις της από την περιοχή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr