Τουρκία: Έφοδος αστυνομίας σε σπίτι δημοσιογράφου για εξύβριση Ερντογάν



 Σχετικό δημοσίευμα από την 'Ζαμάν'

Μάρτιος 18, 2015.

Όπως ανάφερε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, το πρωί της Τετάρτης, η τουρκική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του δημοσιογράφου και συγγραφέα Aytekin Gezici.


Ο δικηγόρος Γιουσούφ Όζερ έγραψε στο Twitter ότι η αστυνομία έψαξε στο σπίτι του δημοσιογράφου, με αφορμή προσβλητικών σχολίων προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι  από το σπίτι του Gezici κατασχέθηκαν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών.
Η έφοδος, όπως διευκρινίζεται, έγινε κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε από το ποινικό δικαστήριο για σχόλια σχετικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας που δημοσίευσε στο Twitter.
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Aytekin Gezici είχε συλληφθεί και το σπίτι του είχε ερευνηθεί  σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία για «εύλογη υποψία». Ο δημοσιογράφος απελευθερώθηκε την ίδια ημέρα μετά από αμφισβήτηση των στοιχείων της αστυνομίας.
Πρόσφατα στην Τουρκία δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, φοιτητές, ακτιβιστές, ακόμη και η πρώην «Μις Τουρκία», διώκονται για προσβολή του Ερντογάν στα κοινωνικά δίκτυα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr