Κόρη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν: “Τζιχάντ είναι πνευματικός αγώνας”






Μάρτιος 12, 2015.

Ντόχα, Κατάρ.

Η κόρη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Sümeyye Erdoğan, δήλωσε ότι  είναι λάθος η κατανόηση του ορισμού  «τζιχάντ»,  ως εξαπόλυση ενός, αποκλειστικά,  (λυσσαλέου)  θρησκευτικού πολέμου και ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ως έννοια μιας «εσωτερικής διεκδίκησης» ενάντια στις επιθυμίες του πιστού.


Δίνοντας την εναρκτήρια  ομιλία στο Συνέδριο Νεολαίας «Empower 2015” που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, την Πέμπτη, η Σουμέγιε Ερντογάν δεν περιέγραψε τον εαυτό της ως πρώτη συμμετοχή, αλλά έθιξε επίσης μια σειρά σημαντικών θεμάτων που περιλαμβάνουν τον ορισμό του Τζιχάντ και πως αυτός  εκλαμβάνεται από κάποιους.

Προέτρεψε του νέους να είναι πιο επιφυλακτικοί για  την  mainstream’στα  μέσα ενημέρωσης και τόνισε ότι πρόκειται για μια μορφή τρομοκρατίας να αποκαλούνται όλοι οι πιστοί του Ισλάμ ως τρομοκράτες.

«Η έννοια ‘τζιχάντ’ είναι ο αγώνας», είπε η νεότερη κόρη του Τούρκου προέδρου, η οποία κατά την άποψή της «ένας σκηνοθέτης μπορεί να συμμετάσχει σε τζιχάντ κάνοντας μια ταινία για την παρουσίαση του πραγματικού μηνύματος του Ισλάμ».

Υποστήριξε ότι η πραγματική έννοια του Τζιχάντ (ιερού πολέμου) είναι εσωτερική πάλη μέσα στον εαυτό του μουσουλμάνου ενάντια στις επιθυμίες του και ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της προσπάθειας να είναι παραγωγικός και να συνεισφέρει στην κοινωνία, όπως δημοσιεύει η τουρκική Sabah.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr