Η Ρωσία έχει ήδη εγκαταστήσει πυρηνικές κεφαλές στην Κριμαία




Μάρτιος 17, 2015.

«Στην χερσόνησο της Κριμαίας έχουν, ήδη, εγκατασταθεί πυρηνικές κεφαλές» όπως αναφέρει το «Νόβο Βρίμια».


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντρέι Κλιμένκο,  στο χώρο όπου βρίσκονταν παλαιότερα αποθήκες των σοβιετικών πυρηνικών όπλων, που ονομάζεται Κιζίλ-Τας και βρίσκεται μεταξύ  των βουνών Σούντακ και Θεοδοσία έχει καταγραφεί αυξημένη δραστηριότητα.

Ακολούθησε η προσγείωση δύο συνταγμάτων στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων. Στη Χερσόνησο εισήχθησαν πυραυλικά συστήματα Ισκαντέρ που είναι φορείς πυρηνικών όπλων. Ταυτόχρονα έγινε αποβίβαση πυραυλικού συστήματος ‘Μπάστιον’ που μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές. Ως εκ τούτου, τα πυρηνικά όπλα είναι, ήδη, εκεί.».

Το δημοσίευμα σημειώνει  ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες στην Χερσόνησο «και με το δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια των δύο επομένων ετών στην Κριμαία θα σταθμεύουν έξι νέες φρεγάτες, έξι νέα υποβρύχια, γίνεται σαφές ότι αυτό υποδεικνύει μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική βάση.

Σήμερα οι πύραυλοι Ισκαντέρ που έχουν εγκατασταθεί στην Κριμαία έχουν ακτίνα βολής 500 χιλιομέτρων, που φθάνει στην αμερικανική στρατιωτική βάση που έχουν εγκαταστήσουν  οι ΗΠΑ το αντιπυραυλικό τους σύστημα.

Αυτό το δεδομένο αλλάζει εντελώς τη γεωπολιτική, γεωστρατηγική κατάσταση.
«Η ίδια η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν έχει στρατηγική αξία. Όμως η Μαύρη Θάλασσα οδηγεί στη Μεσόγειο- σταυροδρόμι της Ευρώπης και της  Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Αυτό αλλάζει τα πάντα. Ο Πούτιν επιδιώκει αλλαγή των δυνάμεων σε αυτό, το θερμότερο σημείο, του κόσμου».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr