Βοσνία/Ερζεγοβίνη- Το μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης Ισλαμιστών




Μάρτιος 11, 2015.

Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν  το χωριό Γκόρνα Μαότσα στην περιοχή Μπράνσκο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης που καθορίζεται  ως το μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης του ισλαμικού κράτους, σε όλη την Ευρώπη, όπως γράφει  το Tanjug επικαλούμενο την εφημερίδα  της Κροατίας «Jutarnji list».


«Από τη στιγμή που μας είδαν στο χωριό, κατέβασαν αμέσως τη μαύρη σημαία των Τζιχαντιστών και ένα σύμβολο που βρίσκονταν στο τοίχο, έσπευσαν να το αλλοιώσουν με κιμωλία» ανέφεραν οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το χωριό Γκόρνο Μαότσα γιατί πολλές πληροφορίες το αναφέρουν ως «στρατόπεδο εκπαίδευσης» με βετεράνους εκπαιδευτές, προκειμένου να αποστείλουν νέους τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κέντρο αυτό δεν στρατολογεί μόνο Βόσνιους, αλλά ριζοσπάστες ισλαμιστές από όλη την Ευρώπη, κυρίως από Γερμανία, Αυστρία και Σερβία.

«Ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό είναι λασπώδης, επάνω σε λόφους στη βορειοανατολική Βοσνία. Πινακίδα για το χωριό δεν υπάρχει (εντοπίστηκε με GPS), δεν υπάρχει ούτε σήμα κινητής τηλεφωνίας, αλλά ούτε οι ντόπιοι θέλουν. Αν και δεν είδαμε κανέναν, αυτοί γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ. Άρχισαν βιαστικά να κατεβάζουν τη μαύρη σημαία και να σβήνουν διάφορα συνθήματα», γράφει το δημοσίευμα, το οποίο δεν αναφέρει εάν οι δημοσιογράφοι  βρήκαν το περίφημο ‘στρατόπεδο των τζιχαντιστών’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr