Σερβία: Όχι στη δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο






« Ο Στρατός του Κοσσυφοπεδίου θα είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή»

Μάρτιος 4, 2015.

Τη δημιουργία  αλβανικού στρατού στο Κόσοβο,  χαρακτήρισε ως αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, ο επικεφαλής του Συμβουλίου για το Κοσσυφοπέδιο στο σερβικό Κοινοβούλιο, Milovan Drecun (στα κυριλλικά Милован Дрецун).




Ο Drecun, είπε ότι μόνο στρατιωτικός σχηματισμός μπορεί να δημιουργηθεί στο Κοσσυφοπέδιο,  δυνάμει του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ και αυτός είναι η KFOR.

«Για τη Σερβία είναι απαράδεκτος ο σχηματισμός Ενόπλων Δυνάμεων στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Ντρετσούν στα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε ότι εάν το Κοσσυφοπέδιο δημιουργήσει αυτές τις δυνάμεις, αυτό θα αποτελέσει έναν αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

«Το γεγονός ότι ορισμένες χώρες στέλνουν στρατιώτες στην KFOR και συγχρόνως εκπαιδεύουν μέλη του Κοσσυφοπεδίου για έναν μελλοντικό στρατό, αυτό δείχνει το διπλό πρότυπο συμπεριφοράς», είπε.

«Θα δούμε εάν θα νομοθετηθεί σχετική απόφαση  για το στρατό ή όχι», πρόσθεσε, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα του Κοσόβου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr