Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υποστήριξε τη δημιουργία Στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης




Μάρτιος 9, 2015.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Sauli Niinistö, μίλησε για την ιδέα της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, στηρίζοντας έτσι την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Junker, σύμφωνα  με τοπική πηγή «Yle», όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ρέγκνουμ.


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οικοδομήσει τη διατήρηση της ειρήνης και αυτή είναι βασική αξία», είπε ο Niinistö

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περίεργο είναι ότι κανείς δεν είναι θεματοφύλακας των αξιών αυτών. Ο ηγέτης της Φινλανδίας τόνισε ότι, ο Γιούνκερ μιλώντας για τη δημιουργία ενός στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε ένα μήνυμα προς τη Ρωσία ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις αξίες της.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου, ο υπουργός Άμυνας Καρλ Χάγκλουντ, είπε ότι η  δημιουργία ενός στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που θα πρέπει να συζητηθεί.

Ωστόσο, ο πολιτικός πιστεύει ότι, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι πρέπει να υποστηριχθεί  από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr