ΝΑΤΟ- Μαύρη Θάλασσα: Νέα ναυτική άσκηση με Βουλγαρία και Ρουμανία




Φωτό NATO

Μάρτιος 8, 2015.           

Πλοία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μαζί με βουλγαρικά και ρουμανικά θα πραγματοποιήσουν νέα άσκηση που ξεκινά στις 9 Μαρτίου στη Μαύρη Θάλασσα.


Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στη Βάρνα της Βουλγαρίας, από τον Αμερικανό υποναύαρχο Brad Williamson.

«Οι ασκήσεις είναι μέρος των τακτικών καταρτίσεων εκ περιτροπής  και ήταν προγραμματισμένες από το περασμένο έτος», δήλωσε ο υποναύαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Βουλγαρίας περιλαμβάνουν ασκήσεις ελιγμών και συνεργασία με πληρώματα ελικοπτέρου.
Υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση, τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να παραμείνουν στη Μαύρη Θάλασσα περισσότερες από 21 ημέρες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Williamson, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της μετάβασης του νατοϊκού στολίσκου στο λιμάνι της Βάρνας, συνοδεύονταν περιοδικά από ρωσικά πλοία και αεροπλάνα.

«Είχαν κάνει τη δουλειά τους- δεν συνέβη τίποτε το συναρπαστικό», είπε ο υποναύαρχος.

Στο λιμάνι της Βάρνας κατέπλευσαν η  αμερικανική ναυαρχίδα USS Vicksburg (CG 69),  η τουρκική φρεγάτα TCG Turgutreis (F 241), το ιταλικό ITS Aliseo (F 574, το καναδικό «HMCS Fredericton (FFH 337)», το ρουμανικό ROS Regina Maria (F 222)  και το γερμανικό μεταφοράς καυσίμων FGS Spessart (A 1442).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr