Σκόπια: Πλήθος λαού Ρομά, διαμαρτυρήθηκε για χειραγώγηση τους






Ο πρόεδρος του κόμματος PCER, Σάμκα Ιμπραϊμόφσκι


Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάρτιος 21, 2015.

Πολιτικοποιημένοι Ρομά από το  «Κόμμα  για την Πλήρη Χειραφέτηση των Ρομά»- PCER,  πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο,  για χειραγώγηση των Ρομά , (που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 120 χιλιάδες πολίτες) κατά τη διάρκεια των εκλογών.


Ο πρόεδρος του κόμματος PCER, Σάμκα Ιμπραϊμόφσκι, δήλωσε ότι επειδή οι Ρομά είναι φτωχοί και δεν μπορούν να διοργανώσουν ένα ‘live video streaming’ για τη διαμαρτυρία μπροστά στο κυβερνητικό κτήριο στα Σκόπια,  μπορούν όμως να παρουσιάσουν τα ενοχοποιητικά τηλεφωνήματα των κυβερνητικών αξιωματούχων για τις διακρίσεις σε βάρος τους.

Ο Ιμπραιμόφσκι κάλεσε όλους τους πολίτες της FYROM, ανεξάρτητα από την πολιτική  ή θρησκευτική τοποθέτησή τους,  να ενταχθούν  στο PCER στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη διαμαρτυρία αυτή.

Ο ίδιος, ειδικά,  συγκάλεσε τους Ρομά  από δύο γειτονιές στις οποίες υπάρχει πλειοψηφία-  Τοπάνα και Σούτο Οριζάρι- να ενωθούν σε μια διαμαρτυρία μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο.

Είναι, κάτι σαν «πολιτική παράδοση», οι Ρομά, εξαιτίας της φτώχειας τους, να χειραγωγούνται ως ψηφοφόροι, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός τους μπορεί να δώσει προβάδισμα στα δύο κύρια πολιτικά κόμματα στην FYROM,  το ακροδεξιό VMRO-DPMNE  και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα- SDSM.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr