Ειδική Task Force της ΕΕ θα διερευνήσει στα Σκόπια




Μάρτιος 27, 2015.

Ειδική Ερευνητική Task Force(SITF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ερευνήσει την υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση του λεγόμενου «πραξικοπήματος» στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.


Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τόνισε ότι αυτή η Task Force θα συμμετέχει στη διαδικασία έρευνας στην FYROM.

«Εισαγγελείς και εμπειρογνώμονες της SITF αναμένεται να συμμετάσχουν στις έρευνες στα Σκόπια. Πολύ καιρό πριν,  η SITF είχε εξασφαλίσει πιστώσεις υψηλού επιπέδου με πολιτικές και πρακτικές ρυθμίσεις για συνεργασία με τη Πρίστινα, Βελιγράδι, Τίρανα, Ποντγκόριτσα, αλλά και Σκόπια, ώστε να εξασφαλισθεί και να επιτραπεί η εργασία τους», δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Επισημαίνεται ότι ειδική διερευνητική ομάδα- Task Force- λειτουργεί στο Κοσσυφοπέδιο από το 2001 και αναπτύσσει μια ανεξάρτητη ποινική έρευνα για τους ισχυρισμούς σε εγκλήματα πολέμου και του οργανωμένου εγκλήματος που περιέχονται στην έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Ιανουάριο του 2011 από τον γερουσιαστή Ντίκ Μάρτι.

Η SITF είναι μια διερευνητική επιτροπή κακουργημάτων που αποτελείται από εισαγγελείς, ανακριτές, νομικούς συνεργάτες, αναλυτές μαζί με το προσωπικό υποστήριξης.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr