Το Ιράν δημιουργεί σμήνη UAV
Μάρτιος 1, 2015.

Ο διοικητής της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (δεν αναφέρεται  το όνομα του),  αρμόδιος για τα Μη Επανδρωμένα  Εναέρια Οχήματα- UAV,  ανακοίνωσε ότι η το Ιράν θα δρομολογήσει τάγματα UAV.


Ο ανώτατος αξιωματικός σημείωσε ότι η πρώτη κλάση των ιρανικών Drones θα είναι έτοιμα στο τέλος του τρέχοντος ιρανικού ημερολογιακού έτους (δηλαδή στις 20 Μαρτίου).

Είπε, ακόμη, ότι  το Ιράν διεξήγαγε 800% περισσότερες πτήσεις Μη Επανδρωμένων  Εναέριων Οχημάτων, το τρέχον ιρανικό έτος (από τις 21 Μαρτίου του 2014) σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Επαινώντας τις εξελίξεις στις αεροπορικές δυνάμεις του Ιράν, τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία των UAV, είπε ότι η χώρα σχεδιάζει να βελτιώσει την τεχνολογία τους όσον  αφορά το φάσμα της πτήσης και του εξοπλισμού τους.

Τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της άμυνας και έχει επιτύχει αυτάρκεια στην παραγωγή σημαντικών τομέων του στρατιωτικού εξοπλισμού του και των συστημάτων άμυνας, καθώς  και σε μια ποικιλία από εγχώριας παραγωγής drones.

Η Ισλαμική Δημοκρατία παρουσίασε το πρώτο εγχώριας παραγωγής μαχητικό UAV μεγάλου βεληνεκούς, το Karrar (επίθεση) τον Αύγουστο του 2010.

Η χώρα έχει έκτοτε, κατασκευάσει μια ολόκληρη σειρά υψηλής τεχνολογίας -επιτηρήσεων και επανδρωμένων- μαχητικών αεροσκαφών.

Το Νοέμβριο του 2014, το Ιράν έθεσε σε λειτουργία ένα εγχώριο κατασκευασμένου UAV, έκδοση του εξεζητημένου UAV  των ΗΠΑ, RQ-170 stealth, το οποίο προσγείωσε μετά από σπάσιμο των κωδικών του από μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων το Δεκέμβριο του 2011, ενώ πετούσε πάνω από την ιρανική πόλη Κασμάρ, περίπου 225 χιλιόμετρα (140 μίλια) από τα αφγανικά σύνορα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν επικαλούμενο το πρακτορείο Fars.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr