Σκόπια - Ζόραν Ζάεφ : Τα ΜΜΕ στη χώρα είναι κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση




 
“Το επεισόδιο με τον UÇK-  είναι κυβερνητικός σχεδιασμός για αποπροσανατολισμό του λαού  ”, λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Γράφει  από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)
 

Απρίλιος 22, 2015.


Η σημερινή νέα συνέχεια των αποκαλύψεων για τις παρανομίες της κυβέρνησης στην FYROM, πραγματοποιήθηκε  στα κεντρικά γραφεία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, στην πόλη των Σκοπίων και ήταν αφιερωμένη στον χειρισμό του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, με τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα MRT  («Μακεδονική» Ραδιοφωνία Τηλεόραση- όπως το ονομάζουν).



Από την αρχή της συνέντευξης του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, έγινε έντονη καταδίκη της νοσηρής απειλής, κατά του δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης Μπόριαν Γιοβανόφσκι, στο σπίτι του οποίου εστάλη  στεφάνι κηδείας…


Κατά τη σημερινή ημέρα των αποκαλύψεων, παρουσιάστηκαν, μεταξύ των άλλων,  τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάρτιν Πρότουγκερ και της Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα (Υπουργού Εσωτερικών), που αποφάσισαν να γκρεμίσουν ένα κοινωνικό κατεκτημένο  για τις προσλήψεις των δημοσιογράφων, προσθέτοντας μια μεθοδολογία,  ώστε να  προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι «στρατιώτες του κόμματος» στα ΜΜΕ.


Η Γκορντάνα Γιανκουλόφκα στην τηλεφωνική συνομιλία της, όπως  παρουσιάστηκε, είπε ότι έχει ένα κατάλογο «κατάλληλων» ατόμων για την απασχόληση, που είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, τουλάχιστον,  για πρόσληψη στη δημόσια υπηρεσία ενημέρωσης (MRT), η οποία, πρέπει να τονισθεί ότι χρηματοδοτείται από τους πολίτες.


Ο έλεγχος για το MRT, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν όλες τις θέσεις να καταληφθούν από τους «κατάλληλους» δημοσιογράφους ακόμη και στη θέση του σχολιαστή (!) των αθλητικών ειδήσεων. Η οποία θέση είχε γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο Μάρτιν Πρότουγκερ παρενέβη, ακόμη, και στο έργο των δύο ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που ανήκουν σε ανθρώπους του κόμματος VMRO-DPMNE και πολιτικών συμμάχων τους, όπως το ‘Κανάλ 5’ και η τηλεόραση ‘Sitel’.


Ο Πρότουγκερ ζήτησε προσωπικά την αφαίρεση ενός ρεπορτάζ που αναγγέλθηκε και στο οποίο παρουσιάζονταν το πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντένκο Μαλέσκι, που στην αδημοσίευτη συνέντευξή του έλεγε ότι  στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, η Ελλάδα έχει βασικά επιχειρήματα και ότι ορισμένες θέσεις και απόψεις των σημερινών πολιτικών των Σκοπίων είναι εχθρικές και παράλογες.

Στη συνομιλία των ηχογραφημένων συνδιαλέξεων, περιλαμβάνονται και συγκεκριμένες παρεμβάσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους προς τον Ντράγκαν Πάβλοβιτς Λάτας,  τον πλέον φανατικό  δημοσιογράφο υπερασπιστή των πολιτικών του  VMRO- DPMNE, ο  οποίος έχει  τη διεύθυνση σύνταξης και στην τηλεόραση ‘Sitel’, αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα «Βέτσερ».


Ο Πάβλοβιτς- Λάτας, εκβίαζε επιχειρηματίες με την απειλή ότι  θα δημοσίευσε  στοιχεία κατά της φήμης τους.


Ο Ζόραν Ζάεφ, υπό το φως των σοβαρών ειδήσεων, σχετικά με την ένταση για την ασφάλεια στο βόρειο τμήμα της FYROM,  είπε ότι αυτή αποτελεί μια προσπάθεια της κυβέρνησης να προβεί σε θεατρινισμούς σχεδιάζοντας μια περιορισμένη σύγκρουση, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του λαού από την αποκάλυψη των εγκληματικών καθώς και μη ηθικών πράξεων του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE.




--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr