Σέρβος πολιτικός έγινε μέλος της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας





Απρίλιος 20, 2015.

Αλεξάνδρεια- Αίγυπτος.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας,  και με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στις συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το σερβικό κόμμα.


Κατά την παραμονή του, στην Αίγυπτο, ο Τάντιτς, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, με τον οποίο συζήτησε την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

«Ο ρόλος της Αιγύπτου στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο είναι εξαιρετικά σημαντικός. Από κάθε άποψη είναι σεβαστός ο τρόπος με τον οποίο η Αίγυπτος ξεπέρασε την εσωτερική αντιπαράθεση, αποτρέποντας έναν εμφύλιο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο Τάντιτς.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, του κρίσιμου διαλόγου και του ανοίγματος των  αντιπαραθέσεων των ιδεών στους  δημοκρατικούς θεσμούς, παίζουν σοβαρό ρόλο και τα πολιτιστικά ιδρύματα, όπως η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

«Η αντιπαράθεση των ιδεών μέσα από τα  εν λόγω ιδρύματα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπερασθεί η αντιπαράθεση των κοινωνικών και θρησκευτικών ομάδων», δήλωσε ο Τάντιτς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr