Προτροπή ΕΕ, σε Τσίπρα, για την επίσκεψή του στη Μόσχα




Απρίλιος 7, 2015.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προέτρεψε την Ελλάδα «να μιλά με μία φωνή στη Ρωσία, με την υπόλοιπη Ευρώπη», ειδικά, όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων ή την ακύρωση του εμπορικού εμπάργκο.


Αυτό ανακοινώθηκε την Τρίτη, 7 Απριλίου, από τον εκπρόσωπο Ντάνιελ Ροζάριο, σύμφωνα με το Itar Tass.


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέμεινε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν μια ενιαία στάση και ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ, οφείλουν να μιλούν με μία φωνή με τους εξωτερικούς εμπορικούς εταίρους της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας», είπε.

Έτσι απήντησε σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα βελτίωσης του ρωσικού εμπάργκο  στα τρόφιμα από την Ελλάδα.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Ροζάριο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν σχολιάζει υποθετικά σενάρια».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για το τι θα συνέβαινε εάν κάποιος έκανε κάτι. Ωστόσο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πιστεύουμε ότι το ρωσικό αγροτικό εμπάργκο έχει πολιτικά κίνητρα και είναι παράλογο», είπε.

Με τη σειρά της, η εκπρόσωπος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Annika Breydhardt, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από την Ελλάδα να διατηρήσει μια κοινή θέση με την ΕΕ για την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Στις 19 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ) αποφάσισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να συνδέονται με την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ. Δεν νομίζω ότι μία κυβέρνηση από την ΕΕ, θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση της στο θέμα αυτό», είπε.

«Η Ελλάδα πρέπει να μιλάει με μία φωνή για την ΕΕ», πρόσθεσε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr