Ισραήλ: Ο αντισημιτισμός αλλάζει πρόσωπο




Απρίλιος 16, 2015.

Πρόσφατα, ο αντισημιτισμός έχει αλλάξει, έχει λάβει τη μορφή της κριτικής προς το εβραϊκό κράτος, τώρα πάλι, έχουν γίνει κύριος στόχος οι Εβραίοι ανεξάρτητα από τη χώρα διαμονής τους, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα που επισημαίνει μια αυξητική τάση κατά των Εβραίων παγκοσμίως.


Το 2014, οι ερευνητές του Κέντρου Κάντορ του Τελ Αβίβ σημείωσαν μια απότομη αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων βίαιων επιθέσεων εναντίον των Εβραίων σε όλο τον κόσμο- συνολικά 766 περιπτώσεις.

Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, αυτό το θλιβερό ρεκόρ έσπασε μόνο μία φορά- το 2009, όταν παγκόσμια είχαν καταγραφεί 1116 αντισημιτικές επιθέσεις κατά των Εβραίων και των περιουσιών τους.

«Έτσι τον περασμένο χρόνο, ο αριθμός των πράξεων βίας, αυξήθηκε κατά 38% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το 2013 υπολογίζονται ‘μόνο’ 554 επιθέσεις, είτε με χρήση όπλων είτε όχι, με εμπρησμούς, βανδαλισμούς, ή άμεσες απειλές εναντίον των Εβραίων ή εβραϊκών οργανώσεων, όπως συναγωγές, κοινοτικά κέντρα, σχολεία, νεκροταφεία και μνημεία καθώς και ιδιοκτησίες».

Αυτά τα δεδομένα αναφέρθηκαν από τους εμπειρογνώμονες του Κέντρου Κάντορ για τη Μελέτη του Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Εβραϊσμού στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, που ετοιμάστηκε μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση του αντισημιτισμού σε όλον τον κόσμο, όπως παρουσιάσθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου.

«Σε πολλές εβραϊκές πόλεις άρχισε ένα κυνηγητό κατά των Εβραίων, προκαλώντας φόβους και ορισμένοι Εβραίοι απέφευγαν  να επισκέπτονται τις κοινοτικές οργανώσεις και τις συναγωγές», δήλωσε ο πρόεδρος ο  Κάντορ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου και ιδρυτής του ερευνητικού κέντρου. 

«Κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ήπειρο, επειδή φοβούνται να βγουν στους δρόμους και ακόμη περισσότερα κρύβονται πίσω από υψηλούς τοίχους και συρματοπλέγματα».

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, το πιο επικίνδυνο κράτος για τους Εβραίους είναι η Γαλλία. Στη χώρα αυτή έγιναν 164 βίαια περιστατικά έναντι 141 το 2013.

Απότομη αύξηση βίας σημειώθηκε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο (141 σε σύγκριση με τα 95), στην Αυστραλία (30 σε σύγκριση με 11), στη Γερμανία (76 σε σύγκριση με 36 το 2013), στην Αυστρία (9 σε σύγκριση με 4), στην Ιταλία (23 σε σύγκριση με 12), στη Σουηδία (17 έναντι 3 το 2013), το Βέλγιο (30 έναντι 11) και στη Νότιο Αφρικανική Δημοκρατία (14 έναντι 1).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr