Ουάσιγκτον: Ο Κοτζιάς συζήτησε με Κέρι για Τουρκία- Κύπρο-Σκόπια




Απρίλιος 21, 2015.

«Οι ελληνο-σκοπιανές σχέσεις ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, επικαλούμενο το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.


«Είχαμε μια πολύ  φιλική και ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι και με όλη την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

Εξετάσαμε καταρχάς την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τους τρόπους με τους οποίους, σήμερα και μακροπρόθεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα οικονομικά, την ανάγκη μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την αύξηση των επενδύσεων», είπε ο Κοτζιάς.

Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν, επίσης, στην περιοχή και στις σχέσεις με τους γείτονες.

«Επίσης, μιλήσαμε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις με τον βόρειο γείτονά μας και την κατάσταση στην περιοχή καθώς και το θέμα της Κύπρου.

Μιλήσαμε  για τις συνθήκες στην περιοχή και τις πρωτοβουλίες μας, που μπορούν να ληφθούν», ενημέρωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Άλλες λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία συνήθως έχουν πληροφορίες από «αξιόπιστες πηγές», αυτή τη φορά δεν έγραψαν τίποτε περισσότερο για τις συζητήσεις που είχε ο Κοτζιάς στη συνάντηση με τον Κέρι, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Νίκος Κοτζιάς επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν και το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr