Η Ρωσία και η Τουρκία θα χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα σε συναλλαγές




Απρίλιος 22, 2015.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλουκάεφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για τη Ρωσία και την Τουρκία, σχετικά με τη διεξαγωγή του εμπορίου στα νομίσματα του άλλου, με το δεδομένο η Ρωσία να πωλεί το φυσικό αέριο και να πραγματοποιεί επενδύσεις σε τουρκική λίρα.


«Δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για την Τουρκία και τη Ρωσία για τη χρήση της τουρκικής λίρας και του ρουβλίου στις διμερείς συναλλαγές. Υπάρχουν μόνο μερικά πρακτικά ζητήματα τα οποία χρειάζεται να επιλυθούν. Πρώτα από όλα, πρέπει να βρούμε μια λύση για τις διακυμάνσεις της τουρκικής λίρας και του ρουβλίου, ίσως αναπτυχθεί ένα σημείο αναφοράς για αυτά.

Δεύτερον, θα πρέπει να σκεφθούμε ότι οι δύο πλευρές τι θα κάνουν με τα χρήματα του άλλου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε επενδυτικά κεφάλαια για το σκοπό αυτόν είπε ο Ουλουκάεφ στην εφημερία Hürriyet, σε αποκλειστική  συνέντευξη.

Θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός τουρκικών λιρών στα χέρια της Ρωσίας, εάν αυτό το σενάριο οριστικοποιηθεί, καθώς το διμερές εμπόριο μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας θα  βρίσκεται στο λογαριασμό της τελευταίας, με βάση τις τεράστιες εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία.

«Επομένως, οι εμπορικές συναλλαγές και οι επενδύσεις πρέπει να βασίζονται επάνω στον άλλον», είπε.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας, σημείωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει το ρωσικό  πετρέλαιο και φυσικό αέριο με την τουρκική λίρα, εάν ο μηχανισμός αυτός γίνει διαθέσιμος μεταξύ των δύο χωρών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr