Συρία: Απεσταλμένος του ΟΗΕ καλεί τη διεθνή κοινότητα να ακουσθεί η Ρωσία




Απρίλιος 13, 2015.

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Staffan Domingo de Mistura, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ακουσθεί η φωνή της Ρωσίας.


 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Independent» ο Μιστούρα δήλωσε ότι η Μόσχα ασκεί επιρροή στη Δαμασκό και οι παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.

«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών χρονολογούνται από την εποχή που  στην εξουσία ήταν ο πατέρας του Μπασάρ αλ Άσαντ. Ως εκ τούτου, οι Ρώσοι, εκ των πραγμάτων γνωρίζουν για το κυβερνητικό σύστημα και το πώς σκέφτονται οι Σύριοι», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα λόγια του, είναι εξαιρετικά σημαντικό η ρωσική πλευρά να συμμετέχει στη διαδικασία επίλυσης της κρίσης στη Συρία.

Ο Staffan de Mistura, παραδέχθηκε ότι προέβη σε εσφαλμένη εκτίμηση για τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, και αποκάλεσε  την τρομοκρατική οργάνωση ως «τερατώδη».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr