Κουρδιστάν: Η Ιταλία θα χτίσει στρατιωτικό νοσοκομείο για τους τραυματίες Πεσμεργκά




Απρίλιος 13, 2015.

Αρμπίλ- Περιφέρεια ιρακινού Κουρδιστάν.

Το υπουργείο της Περιφέρειας του Κουρδιστάν και το ιταλικό προξενείο στην Αρμπίλ, θα συνεργασθούν για την κατασκευή ενός νοσοκομείου για τους τραυματίες μαχητές  των δυνάμεων πεσμεργκά.


Το υπουργείο  των ενόπλων δυνάμεων πεσμεργκά, δημοσιοποίησε δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι ο υπουργός  των δυνάμεων πεσμεργκά, Μουσταφά Σαΐντ Καντίρ, συναντήθηκε με τον Ιταλό πρόξενο Carmelo Ficarra (φωτό)  καθώς και   ιταλικές κατασκευαστικές εταιρείες και συζήτησαν το σχέδιο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση έχει παραδοθεί στου υπουργείο Υγείας για περαιτέρω μελέτη του έργου.

Ο Καντίρ, δήλωσε ότι ένα στρατιωτικό νοσοκομείο είναι πλέον απαραίτητο για την παροχή ιατρικής περίθαλψης των μαχητών πεσμεργκά.

Η απόφαση αυτή του Ιταλικού Κράτους, έρχεται μετά από τον τραυματισμό περισσοτέρων από 5.000 μαχητών πεσμεργκά, που τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους από τον περασμένο Ιούλιο.

Πολλοί Κούρδοι μαχητές που τραυματίσθηκαν και διασώθηκαν εστάλησαν στο εξωτερικό για περίθαλψη, αφού η Περιφέρεια του Κουρδιστάν δεν έχει την υποδομή για τη θεραπεία τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr