Έλληνας βουλευτής: Μην δίνετε χρήματα στην κυβέρνηση της Ελλάδας

«Μην δίνετε χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση», γράφει το δημοσίευμαΑπρίλιος 4, 2015.

Αθήνα/Βελιγράδι.

Ένας Έλληνας βουλευτής της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην πιστώσει χρήματα στο ελληνικό κράτος, έως ότου η νέα κυβέρνηση δεν αποδεχθεί στην πράξη την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, γράφει το σερβικό πρακτορείο ‘beta’.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», προέτρεψε την ΕΕ,  το υπόλοιπο του δανείου  των επτά δισεκατομμυρίων της  βοήθειας για την αποπληρωμή της Ελλάδας, να μην γίνει, με βάση του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση, και εξέφρασε αμφιβολίες εάν η κυβερνώσα πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας υποστηρίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις για την επιβίωση της  κυβέρνησης.

Ο Μητσοτάκης (48) βουλευτής και επίτιμος πρόεδρος του φιλελεύθερου -συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (96), ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.

 «Ελπίζω (η ΕΕ) να καλέσει την κυβέρνηση (της Ελλάδας) να προωθήσει στο Κοινοβούλιο τουλάχιστον ένα μεταρρυθμιστικό νόμο, ως επιβεβαίωση, ότι στην πραγματικότητα η πλειοψηφία της, εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις», είπε στη συνέντευξή του ο Μητσοτάκης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr