Σκόπια: Στρατιωτική συνεργασία με τη Σλοβενία για προστασία του εναέριου χώρου





Απρίλιος 9, 2015.

Ο στρατός του νοτιο-σλαβικού κράτους- FYROM,  θα γίνει γνώστης της εμπειρίας της Σλοβενίας για την προστασία του εναέριου χώρου και θα οργανώσει την άμυνα του αέρα πάνω από το έδαφος της χώρα, όπως έκανε και η Σλοβενία.


Το θέμα συζητήθηκε, σήμερα, μεταξύ του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Γκοράντσο Κοτέσκι και του αρχηγού του Επιτελείου της Σλοβενίας, Αντρέι Όστερμαν, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν οι δύο αρχηγοί, τη στρατιωτική συνεργασία, την ανταλλαγή εμπειριών από τις συμμετοχές σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Στην κοινή ανακοίνωση συμφώνησαν ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο στρατών είναι εξαιρετική και υπάρχουν ορισμένοι δείκτες, όπως επισημάνθηκε, για περαιτέρω βελτίωση.

Ο επικεφαλής του στρατού της Σλοβενίας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στις ευκαιρίες κατάρτισης.

Σημειώνεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια, αξιωματικοί του στρατού διδάσκονται στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Σλοβενίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της 'Ούτρινσκι'.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr