Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία ίδρυσαν την Ομάδα Κραϊόβα




Απρίλιος 25, 2015.

Οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας είχαν συνάντηση στις 24 Απριλίου, στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας προκειμένου να εντείνουν τη συνεργασία των χωρών τους, ιδρύοντας την Ομάδα Κραϊόβα.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρωθυπουργός  της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπυργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, κατά τη συνάντησή τους εντόπισαν  τις διάφορες προτεραιότητες που οι τρεις χώρες έχουν, προκειμένου να εφαρμόσουν κοινούς στόχους με αλληλοϋποστήριξη.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός κατά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι η Ρουμανία επιβεβαίωσε τη στήριξή της για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί 8 χρόνια από την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ. Ήταν μία από τις πιο σημαντικές  αποφάσεις που ελήφθησαν από τις δύο αυτές χώρες στα νεότερα χρόνια. Σήμερα θέλω να επαναλάβω την πλήρη υποστήριξη μας στο μέλλον της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία ενδιαφέρονται για τη Σερβία, να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Βίκτορ Πόντα.

«Προς το συμφέρον μας είναι η συμμετοχή της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι και πρέπει να ενωθούμε  με τους κοινούς πολιτικούς μας στόχους, με σημαντικές αποφάσεις για τις χώρες μας, όπως είναι η ενέργεια, οι υποδομές, η παροχή φυσικού αερίου και οι μεταφορές. Πρέπει να εργασθούμε από κοινού για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και πρόσθεσε ότι η χώρα θα εργασθεί ενεργά και θα δείξει την πραγματική αποτελεσματικότητα της νεοσύστατης ομάδας καθώς και με άλλες βαλκανικές χώρες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, σημειώνει το ρουμανικό πρακτορείο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr