Η Γαλλία θα επιστρέψει τα χρήματα στη Ρωσία, αν δεν παραδοθούν τα ‘Μιστράλ’




Απρίλιος 22, 2015.

Σε συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι αν δεν παραδοθούν τα δύο πολεμικά πλοία ‘Μιστράλ’, η Γαλλία θα επιστρέψει τα χρήματα στη Ρωσία, όπως ανέφερε η Le Monde.


« Έχουμε εξετάσει όλες τις υποθέσεις και τώρα λέμε ότι η προμήθεια των Μιστράλ δεν είναι δυνατή», δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος την Παρασκευή θα συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Γερεβάν, όπου θα συμμετάσχει στην τελετή  μνήμης των 100 ετών από την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

«Αν αυτά τα δύο πλοία δεν παραδοθούν, δεν βλέπω γιατί δεν πρέπει να καταβληθούν τα χρήματα, είναι βάσει της συμφωνίας. Αυτό το έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο Πούτιν. Ή παράδοση ή επιστροφή των χρημάτων», είπε ο Ολάντ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του αναμένει από τη Γαλλία να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν καταβληθεί κατά τη σύμβαση το 2011, όταν πρόεδρος ήταν ο Νικολά Σαρκοζί.

Η συμφωνία είναι 1,2 δις ευρώ.
Το Παρίσι διέκοψε πέρυσι την παράδοση των Μιστράλ λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr