Τουρκία: Παραιτήθηκε Αρμένης σύμβουλος του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου




Απρίλιος 16, 2015.

Το μοναδικό μέλος της τουρκικής αρμενικής κοινότητας που διατελούσε επικεφαλής συμβούλων του Τούρκου πρωθυπουργού, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, σημειώνει το  βουλγαρικό Fokus,  επικαλούμενο  δημοσίευμα της Άλ Αχράμ.


Η παραίτηση του Αρμένη σύμβουλου επιβεβαιώθηκε επίσημα από το γεγονός ότι ο ίδιος αποκάλεσε τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων στην Οθωμαντική Αυτοκρατορία ως ‘Γενοκτονία’.

Η πηγή της τουρκικής κυβέρνησης την οποία επικαλείται η Αλ Αχράμ, ζήτησε την ανωνυμία της και αρνήθηκε τη σχέση μεταξύ  της απόσυρσης του Etienne Mahcupyan με τη διαμάχη για την επέτειο μνήμης της 100ης επετείου της σφαγής των Αρμενίων το 1915.

Ο Μαχκαπιάν, ο οποίος είναι 65 ετών, «συνταξιοδοτήθηκε λόγω της ηλικίας του», δήλωσε επίσημη πηγή, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την ηλικία κλείνει  η καριέρα όλων των υπαλλήλων.

Ο Αρμένης σύμβουλος είχε διορισθεί πέρυσι επικεφαλής σύμβουλος του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου  και εξόργισε τα μέλη του Κόμματος  Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)όταν σε ομιλία του αυτήν την εβδομάδα χαρακτήρισε τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων ως Γενοκτονία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr