Η Ελλάδα αρνείται τουρκικές εικασίες συμμετοχής στην επίθεση της Κωνσταντινούπολης




Απρίλιος 6, 2015.

Αθήνα.

 Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας, χαρακτήρισε ως ασυνεπείς τις αναφορές στα τουρκικά  μέσα ενημέρωσης ότι οι εξτρεμιστές που κατέλαβαν την εισαγγελία την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, έλαβαν εντολή από την ηγέτη του Επαναστατικού Μετώπου για την Εθνική Απελευθέρωση- DHKP-C, Χουσεΐν Φεβζί Τεκίν.


«Η υψηλή τιμή του αίματος που πληρώνει η Ελλάδα για την τρομοκρατία, δεν επιτρέπει καν να σχολιάσουμε αυτά τα δημοσιεύματα,  τα οποία έχουν περάσει προ πολλού κάθε όριο σεναρίων φαντασίας και συνωμοσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο Τεκίν, ο οποίος  τη δεκαετία του ’90 είχε φυλακιστεί στις τουρκικές φυλακές με την κατηγορία της τρομοκρατίας, σήμερα ζει στην Ελλάδα, όπου στην πόλη του Λαυρίου διατίθεται στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης DHKP-C, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο το Ria Novosti.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr