Πάπας Φραγκίσκος: ‘Μεγάλη Τραγωδία’ η Γενοκτονία των Αρμενίων




Απρίλιος 9, 2015.

«Ο πνευματικός ηγέτης  του Χριστιανισμού, Πάπας Φραγκίσκος, αναφερόμενος στη λεγόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων, δήλωσε ότι είναι «μεγάλη τραγωδία», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Για την 100η επέτειο θα διοργανωθούν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του 2015, εκδηλώσεις μνήμης.




Μάλιστα, κυκλοφορεί και βιβλίο με το θέμα αυτό και οι πωλήσεις του αναμένεται να είναι μεγάλες.

Η δημοσιογράφος στην εφημερίδα «İl Messaggero» του Βατικανού (της Αγίας Έδρας) Franca Giansoldati,  έχει γράψει το έργο αυτό που έχει τίτλο: «La marcia senza ritorno. İl genocidio Armeno»- «Πορεία χωρίς επιστροφή. Η Γενοκτονία των Αρμενίων».

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε επιστολή προς την συγγραφέα, σημειώνοντας για τη Γενοκτονία και αυτή θα ενσωματωθεί, εισαγωγικά,  στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, με την ευκαιρία των 100 ετών από τα γεγονότα στην Τουρκία.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα χοροστατήσει την Κυριακή 12 Απριλίου σε λειτουργία στη διάσημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915.

Θα παραστούν, επίσης,  ο πνευματικός  Καθολικός ηγέτης της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Karekin II και ο καθολικός της Κιλικίας, Aram I.

Λόγω της φράσης, που χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος για την Γενοκτονία των Αρμενίων, προκλήθηκε αρνητική αντίδραση από την Τουρκία και ιδιαίτερα από την αναγγελία του ‘μνημόσυνου’ της 12 Απριλίου, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr