Ο Πάπας θα επισκεφθεί την περιοχή του Κουρδιστάν




Απρίλιος 1, 2015.

Κούρδος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι αναμένεται ο Πάπας Φραγκίσκος να επισκεφθεί την ιρακινή περιφέρεια του Κουρδιστάν, ωστόσο η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ακόμη ορισθεί.


Ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου, καρδινάλιος Φερνάντο Φιλόνι, έφθασε στην Αρμπίλ στις 31 Μαρτίου και έγινε δεκτός από τον υπουργό Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων, Μαριβάν Νακσμπαντί, ο οποίος δήλωσε: « Όταν συνάντησα τον πρόεδρο Μασούντ Μπαρζανί στο Βατικανό τον περασμένο Μάιο, ο Πάπας Φραγκίσκος υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί το Κουρδιστάν στο μέλλον».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι  καρδινάλιος Φιλόνι,  είναι στο Κουρδιστάν για να παρακολουθήσει την κατάσταση των εκτοπισμένων και των προσφύγων.

Η περιφέρεια του Κουρδιστάν, φιλοξενεί σήμερα χιλιάδες Χριστιανούς Ιρακινούς πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τη Μέση και τη Νότια επαρχία του Ιράκ.

Το Βατικανό αναγνώρισε  το ρόλο της Περιφερειακής Κουρδικής Κυβέρνησης στην προστασία των ιρακινών χριστιανών από την εξτρεμιστική ομάδα του ισλαμικού κράτους, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr