Η Ελληνική Εκκλησία προσφέρει βοήθεια για άντληση κεφαλαίων για το εθνικό χρέος




Απρίλιος 12, 2015.

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, δήλωσε ότι η Εκκλησία είναι έτοιμη να προσφέρει τις επιχειρήσεις που έχει στην ιδιοκτησία της, προκειμένου να βοηθήσει στη συγκέντρωση πόρων για την καταβολή του εθνικού χρέους, όπως σημειώνει το «24vesti».


Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι ένα ισχυρό ίδρυμα στην Ελλάδα και κατέχει μεγάλο κομμάτι γης και ακίνητα, και στην Αθήνα.

«Ελάτε να εργαστούμε για την Ελλάδα. Εφ’ όσον η κατάσταση απαιτεί συνεργασία, είμαστε εδώ» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, με την ευκαιρία του Πάσχα.

Ερωτηθείς εάν η Εκκλησία  θα συμφωνούσε να πωλήσει ακίνητα, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι  δεν προβλέπονται πωλήσεις, αλλά και κοινές δραστηριότητες με το κράτος που τα έσοδα τους,  θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ην αποπληρωμή του χρέους.

Τόνισε ότι η γη θα παραμείνει σε ‘ελληνικά χέρια’ , χωρίς να διευκρινίσει τις μορφές επιχειρήσεων.

Δεν είναι γνωστή πόση είναι η περιουσία που ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή η δομή της είναι αποκεντρωμένη και η Ελλάδα δεν έχει κεντρικό μητρώο.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων  πολιτών πιστεύει ότι η Εκκλησία διαθέτει  πολλές δυνατότητες, και ενώ πληρώνει λίγους φόρους δεν έχει συμβάλλει μέχρι τώρα στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2009 και η μόνη  σωτηρία να παραμείνει στο ευρώ είναι μέσω των δανείων διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr