Ο πρωθυπουργός της Σερβίας μίλησε με τον Ποροσένκο για την ουκρανική κρίση






Απρίλιος 14, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών και το ρόλο της Σερβίας ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ στην κρίση της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βελιγραδίου.


Οι δύο συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το ρόλο της Σερβίας στην προεδρία του ΟΑΣΕ και ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία έχει κάνει τα πάντα, προκειμένου να είναι αντικειμενική και αμερόληπτη, ώστε να βοηθήσει στην επίλυση όλων των διαφορών και των προβλημάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Βούτσιτς και ο Ποροσένκο συμφώνησαν ότι η Σερβία και η Ουκρανία είναι φιλικές χώρες και είναι απαραίτητο να εργασθούν περισσότερο για στενότερη διμερή συνεργασία, με βαρύτητα στις οικονομικές σχέσεις.

Αντάλλαξαν, επίσης, προσκλήσεις για επισκέψεις αντιπροσωπειών της Σερβίας και της Ουκρανίας στο υψηλότερο επίπεδο και συμφώνησαν για τη συνέχιση της τακτικής επικοινωνίας σε όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Ο Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Ποροσένκο για την υποστήριξη της ακεραιότητας της Σερβίας και ο Ποροσένκο με τη σειρά του, ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Σερβίας για τη σαφή θέση της σχετικά με το ζήτημα της κυριαρχίας της Ουκρανίας, όπως σημειώνει το σερβικό beta.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr