Η ισραηλινή επίθεση κατά της Συρίας είχε στόχο την αποτροπή επίθεσης στο Γκολάν




Απρίλιος 26, 2015.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χτύπησε το Σάββατο στόχους της «Χεζμπολάχ» στη Συρία,  με στόχο τη διακοπή σχεδίων για επίθεση κατά των ισραηλινών στρατηγικών σημείων στα Υψώματα του Γκολάν.


Αυτό αναφέρθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου  από την εφημερίδα του Κουβέιτ, ‘Αλ Τζαρίντα» αναφερόμενη σε δυτική διπλωματική πηγή.

Προηγουμένως το δορυφορικό κανάλι «Αλ Τζαζίρα» του Κατάρ είχε αναφέρει ότι η ισραηλινή  πολεμική αεροπορία, την Παρασκευή το βράδυ είχε επιτεθεί σε στρατιωτική βάση της Συρίας, κοντά στα λιβανικά σύνορα, όπου φυλάσσονταν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς «Σκουντ».

Σύμφωνα με τη δυτική διπλωματική πηγή,  οι πύραυλοι αποθηκεύονταν σε συριακή στρατιωτική βάση και προορίζονταν για χρήση από τη λιβανική οργάνωση «Χεζμπολάχ».

«Έγινε ένα προληπτικό κτύπημα για να αποτραπούν τα σχέδια για επίθεση κατά στρατηγικών στόχων στο υψίπεδο του Γκολάν, που θα έφερνε σε πόλεμο  το Ισραήλ με τη Συρία», δήλωσε η πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει ξένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα αναφερόμενο στην Jerusalem Post.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr