Ισραήλ: Το πρόβλημα των γυναικών στρατιωτών




Απρίλιος 12, 2015.

 Όπως διαπιστώθηκε από την ιατρική υπηρεσία του ισραηλινού στρατού,  το 40 με 50% των γυναικών που κατατάχθηκαν στο στρατό, πάσχουν από χαμηλό επίπεδο σιδήρου  στο αίμα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αναιμίας. Η αναιμία με τη σειρά της , αποτελεί αντένδειξη για την εντατική άσκηση που διαρκεί έξι μήνες, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.


Στις ειδικές  γυναικείες μονάδες του στρατού, περιλαμβάνονται  ιατρικές εξετάσεις τρεις φορές την εβδομάδα,  φορούν ένα, ειδικά, σχεδιασμένο γιλέκο για το σώμα τους , λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, πρωτεΐνες, ελέγχονται από διαιτολόγους καθώς και τον υγιεινό τρόπο ζωής τους, που περιλαμβάνει πολλές ώρες ύπνου και πρέπει  να αποφεύγουν τα γλυκά.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιασθεί για τις ομάδες διάσωσης,  και πιθανόν να εξαπλωθεί και σε άλλα τμήματα και μονάδες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Η σωστή διατροφή και η αποφυγή των γλυκών καθώς και η παροχή σιδηρούχων τροφών θα βελτιώσει  την παρουσία τους στο στρατό και δεν θα παρουσιάζεται το φαινόμενο της υποχρεωτικής τους αποστράτευσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr