Αλεξέι Μίλερ: Ο αγωγός στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία




Απρίλιος 21, 2015.

Η ρωσο-ευρωπαϊκή κοινοπραξία μπορεί να χτίσει τη συνέχεια της «τουρκικής ροής» στην Ελλάδα και για σχέδιο αυτό θα απαιτηθούν € 2 εκατομμύρια, δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με το Ria Novosti.


 Ο Μίλερ πρόσθεσε ότι η Ρωσία εγγυάται στην Ελλάδα μεταφορά μέχρι και 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ετησίως μέσα από το έδαφός της.

«Υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το έργο για την κατασκευή της δυναμικής  μεταφοράς φυσικού αερίου από τα σύνορα με την Τουρκία.

Το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με τη ρωσο-ευρωπαϊκή κοινοπραξία, είπε ο Μίλερ.

Σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν, ήδη, εκδηλώσει ενδιαφέρον  για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ο Μίλερ τόνισε ότι το έργο θα υλοποιηθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η συνάντηση του Αλεξέι Μίλερ,  με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έγινε παρουσία του αρμόδιου υπουργού Παραγωγικής  Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
 



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr