Βούλγαρος αρχηγός Στρατού: Θα υποστηρίξουμε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ




Απρίλιος 27, 2015.

«Η πολιτική πρέπει να αφεθεί στους πολιτικούς», είπε ο αρχηγός  των βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιναύαρχος Ρούμεν Νικόλοφ,  κατά την  συνάντηση του  με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ,  στο ξενοδοχείο  «Holiday Inn», στην πρωτεύουσα του νοτιοσλαβικού κράτους.


Η συνομιλία  κάλυψε μια σειρά θεμάτων, όπως είναι η στρατιωτική εκπαίδευση και η συνεργασία, η περιφερειακή ασφάλεια, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑ ΤΟ.
Ο Βούλγαρος αρχηγός Στρατού είπε στην ομιλία του:

«Η Βουλγαρία, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, χαιρετίζει και υποστηρίζει την επιθυμία των Σκοπίων, στην ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση.

Εμείς υποστηρίζουμε συνεχώς την πολιτική των ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για την προσχώρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Έχουμε την προθυμία και την επιθυμία να βοηθήσουμε τη χώρα σας με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων σε συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται  με την εμπειρία μας, να σημειώσουμε πρόοδο στην πορεία  προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Πιστεύω, ότι θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε τη διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, μέσω της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα υπό το φως της εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά τη διαδικασία της ένταξής της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ. 

Οι τομείς αυτοί σχετίζονται με την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των ενόπλων δυνάμεων και η συμμετοχή μας  σε κοινές ασκήσεις, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr