Ιράκ: Οι δυνάμεις Πεσμεργκά απώθησαν επίθεση Τζιχαντιστών στη Σινιάρ





Μάιος 1, 2015.

Οι κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά απώθησαν μια νέα επίθεση την Παρασκευή,  την οποία οργάνωσε ο ‘ισλαμικό κράτος’ κατά της Σινιάρ, στο βόρειο Ιράκ.


Ο Γενικός ταξίαρχος, Ίσα Ζίοα, διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας των δυνάμεων Πεσμεργκά, δήλωσε ότι η ταξιαρχία του  είχε  βίαιες συγκρούσεις με τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με το ‘ραδιο Σάουα’, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν κατά των κουρδικών δυνάμεων που βρίσκονταν στα αρχαία μνημεία στη συνοικία Νάσερ,  της περιοχής  Σινιάρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. 

Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι την απόκρουση της επίθεσης, ενώ συγχρόνως αεροσκάφη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των αμερικανικών δυνάμεων χτύπησαν τους επιτιθέμενους,  καταφέρνοντας να σκοτώσουν  15 τζιχαντιστές.

Ο Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε ότι η δυνάμεις πεσμεργκά για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν αντιαρματικά όπλα τα οποία τους παρασχέθηκαν από τη Δύση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr