Η ΕΕ σχεδιάζει στρατιωτική δράση στο έδαφος της Λιβύης




Η ιταλική εφημερίδα ‘il Giornale’ αναφέρει ότι σχεδιάζεται από την Ευρώπη στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Λιβύης



Μάιος 27, 2015.

Η Λιβύη μεταβάλλεται ολοένα και περισσότερο σε πυριτιδαποθήκη. Μια χώρα του κανενός, μετά την καταστροφή που έγινε από τον άξονα Γαλλίας-Ηνωμένων Πολιτειών,  με την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι.


Η χώρα της Βόρειας Αφρικής, αμφισβητείται από δύο αντίθετες κυβερνήσεις, την ‘επίσημη’ στο Τομπρούκ και την ισλαμιστική της Τρίπολης- μια ομάδα πολιτοφυλάκων τζιχαντιστών καθώς και φυλές χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Εδώ και καιρό, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο παράθυρο να κοιτάζει χωρίς να σηκώνει το δάκτυλο. Η απειλή του ισλαμικού κράτους και η κρίση της μετανάστευσης έχουν αναγκάσει, τώρα,  τις Βρυξέλλες να αναλάβουν δράση.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο Wikileaks χθες το βράδυ και αποτελούν πηγή για την il Giornale, σκιαγραφείται  ένα πραγματικό στρατιωτικό σκηνικό.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το δημοσίευμα αναφέρουν ότι  η αποστολή  των Eunavfor Med,  δεν θα περιορισθεί μόνο στη Μεσόγειο θάλασσα, αλλά θα επεκταθεί και μέσα στο έδαφος «εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών στη Λιβύη για να σταματήσει η ροή των μεταναστών».

Η αποστολή θα αναπτυχθεί σε τρεις φάσεις, αρχικά θα είναι για ένα έτος, αλλά, θα θεωρηθεί ότι είναι πλήρης μόνο όταν «η ροή των μεταναστών και των δραστηριοτήτων των λαθρεμπόρων μειωθεί σημαντικά».

Η αποστολή έχει στόχους να εξαρθρώσει «τα επιχειρηματικά μοντέλα διακίνησης», της «χρηματοδότησης», τα δρομολόγια και τα «σημεία επιβίβασης καθώς τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει πολύ καλά ότι «η παρουσία των εχθρικών δυνάμεων- εξτρεμιστών ή τρομοκρατών από το Ισλαμικό Κράτος- θα αναγκάσουν τους στρατιώτες να κάνουν χρήση βίας.

Οι επιχειρήσεις απαιτούν ‘ισχυρούς κανόνες εμπλοκής και χρήση βίας, ιδιαίτερα κατά την κατάσχεση των πλοίων σε περιπτώσεις αντίστασης, ώστε να εξουδετερωθούν τα πλοία των εμπόρων και οι περιουσίες τους και σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνει και διάσωση ομήρων».

Εν τω μεταξύ- γράφει το δημοσίευμα- ο Frontex έχει επεκτείνει την επιχειρησιακή περιοχή του ‘Τρίτωνα’ έως 138 ναυτικά μίλια νότια της Σικελίας.

Το καλοκαίρι, περίοδος αιχμής για τις μεταφορές μεταναστών, θα αναπτυχθούν τρία αεροσκάφη, έξι πλοία ανοικτής θάλασσας, δώδεκα περιπολικά και δύο ελικόπτερα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr