Ο Λαβρόφ συνδέει την «τουρκική ροή» με τα γεγονότα του Κουμάνοβο



 Ο Σεργκέι Λαβρόφ (α) σήμερα στο Βελιγράδι με τον Ίβιτσα Ντάτσιτς

Μάιος 15, 2015.

Βελιγράδι.

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στο Βελιγράδι σήμερα,  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επέκρινε την  «επιφυλακτική» στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στην αστάθεια που παρουσιάζεται στα Βαλκάνια.


«Οι Βρυξέλλες καταλαβαίνουν πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά η επιφυλακτικότητά τους, ίσως  αποτελεί προσπάθεια δικαιολόγησης της αναποτελεσματικότητά τους. Η ανάγκη για συγκεκριμένες δράσεις δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την πολιτική ορθότητα», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Κουμάνοβο του νότιου-σλαβικού κράτους- FYROM,  είχαν ξεσπάσει μάχες μεταξύ αλβανικής ένοπλης ομάδας και της αστυνομίας του κράτους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λαβρόφ, τόνισε ότι οι συγκρούσεις «συμβαίνουν σε μια εποχή κατά την οποία η κυβέρνηση των Σκοπίων, αρνείται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και υποστηρίζει την παροχή ρωσικού φυσικού αγωγού από την «τουρκική ροή», αναφέρει η πηγή.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr