Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι υπέρ των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης που …συμμετέχει







Μάιος 15, 2015.

Ο επικεφαλής  του αλβανικού κόμματος DUI  (Δημοκρατική  Ένωση  για Ενσωμάτωση) προέβη σε δημόσια έκκληση για συμμετοχή των Αλβανών στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία συμμετέχει το κόμμα του.


«Ο Αλί Αχμέτι, μακροχρόνιος εταίρος του κυβερνητικού Συνασπισμού,  υπό την ηγεσία του Νίκολα Γκρούεφσκι, ζήτησε τη συμμετοχή των Αλβανών, στις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος στη χώρα», αυτά αναφέρει η τηλεόραση «Alsat-M», ως συμπέρασμα της συνέντευξης που πήρε από τον αρχηγό του DUI.

Η δήλωση του Αχμέτι, ήρθε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, στην οποία έλαβε μέρος, η οποία  έγινε με τη μεσολάβηση των πρεσβευτών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της χώρας,  Νίκολα Γκρούεφσκι, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ,  και ο πρόεδρος του DPA (Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών), Μεντούχ Τάτσι.

«Την Κυριακή όλοι διαμαρτύρονται», είπε ο Αχμέτι και τόνισε ότι το DUI υποστηρίζει τις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από το Συνασπισμό «Πολίτες της ‘Μακεδονίας’».

Στις 17 Μαΐου στα Σκόπια, προγραμματίζεται μία από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στη χώρα από την ανεξαρτησία της, ενάντια στο καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η διαμαρτυρία πρέπει να είναι ειρηνική και χωρίς βία», δήλωσε ο Αχμέτι, το κόμμα του οποίου από το 2006 είναι πιστός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η απόφαση αυτή του Αλί Αχμέτι, πιθανολογείται ότι ελήφθη μετά τις κατά χιλιάδες εγγραφές Αλβανών στο κόμμα της αξιωματικούς αντιπολίτευσης, μετά τις δημοσιοποιήσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών που έκαναν σαφή τη διαφθορά και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr