Εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών Σκοπίων- με Αλβανούς στο Κουμάνοβο

Νέα τροπή των γεγονότων στο Κουμάνοβο- Θύματα οι Αλβανοί;

Μάιος 26, 2015.

Η Υπηρεσία  Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου (AKI) και η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, έχουν προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δηλώνουν ότι τέσσερα άτομα από την ομάδα του Κουμάνοβο, τρεις από το Κοσσυφοπέδιο και ένας από τα Σκόπια, είχαν συνεργασία με τη διεύθυνση ασφαλείας και αντικατασκοπείας (ДБК) της FYROM, όπως δημοσιεύει η κοσοβάρικη εφημερίδα ‘Koha Ditore’.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η AKI και η αστυνομία έχουν προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι το άτομο από τα Σκόπια, που καταγεγραμμένο με τα αρχικά ‘Σ.Μ.’, είχε ετοιμάσει σχέδιο συνεργασίας για προκλήσεις στα Σκόπια, όπως η τελευταία που έγινε στο Κουμάνοβο.

Οι πληροφορίες  από τα έγγραφα της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο πολίτης αυτός συναντήθηκε με άτομα αλβανικής καταταγωγής πολλές φορές  στην Πρίστινα και στην Φεριζάι προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό της δράσης.

Η κοσοβάρικη εφημερίδα σημειώνει ότι το άτομο αυτό από τα Σκόπια υποσχέθηκε το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Το έγγραφο δεν αναφέρει καμία πληροφορία σχετικά με τους λόγους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων και του ατόμου «Σ.Μ» (που προφανώς υπονοείται ο Σάσο Μιγιάλκοφ- διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων),  για ήθελαν να προκαλέσουν αυτά τα επεισόδεια, αλλά υπάρχουν υπόνοιες ότι ήταν σχέδιο του Γκρούεφσκι μετά από τις πιέσεις που δέχθηκε για ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών στη χώρα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το σχέδιο που συζητείτο ήταν ένα επεισόδιο χωρίς  όπλα, χωρίς, δηλαδή, την πρόκληση  θανάτων , αλλά μία όπως αυτές που έγινε (πρόσφατα) στο χωριό  Gushincë με την απαγωγή των αστυνομικών.

Το δημοσίευμα υπονοεί ότι οι Αλβανοί  που συμμετείχαν στη δράση αυτή, έπεσαν θύματα παγίδας που στήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr