Συγκρούσεις στο Κίεβο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο Κοινοβούλιο




Μάιος 21, 2015.

Συνεχίζονται ακόμη οι συγκρούσεις που ξέσπασαν από το πρωί, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην οικονομική κρίση και αυξανόμενο κόστος των ιδιωτικών δανείων.


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πολλοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία που είχε κλείσει τις εισόδους του κτηρίου.

Η λεγόμενη ομάδα του «χρηματοοικονομικού Μαϊντάν» ζητεί από το Κοινοβούλιο να εγκρίνει νόμο για την αναδιάρθρωση των ιδιωτικών δανείων σε ξένο νόμισμα, το οποίο θα μετατρέψει τα χρέη των πολιτών στο εθνικό νόμισμα της χώρας στα προ κρίσης επίπεδα.

Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών της χώρας.

Νωρίτερα, το Ουκρανικό Κοινοβούλιο απέρριψε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε σε όσους είχαν λάβει δάνειο να το αποπληρώσουν σε χρούβνια (τοπικό νόμισμα) στην ισοτιμία πέντε χρούβνια με ένα δολάριο όπως ήταν πέρσι. Τώρα η συναλλαγματική ισοτιμία είναι περίπου  20 χρούβνια ανά δολάριο. Τα δάνεια των πολιτών αυξήθηκαν τέσσερις φορές από την αρχικό ποσό οφειλής τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr