Συγκρούσεις μέσα στις γειτονιές του Κουμάνοβο
Μάιος 9, 2015.

Τεταμένη είναι ακόμη ( ώρα 15:00)  η κατάσταση στη γειτονιά «Trimave» της πόλης Κουμάνοβο, όπου κατοικείται από αλβανικό πληθυσμό και εξακολουθούν να ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.


Μέχρι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν διάφορες φήμες για θύματα και τραυματίες, αλλά τίποτε δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Μεταξύ των θυμάτων φέρεται και ο Fadil Fejzullai από το Κουμάνοβο, πρώην μέλος του UCK, ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη αλβανική ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, αναφέρονται αρκετοί νεκροί από την αστυνομία των Σκοπίων, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της γειτονιάς «Trimave» έχει εγκαταλείψει τα σπίτια της και αναζητεί πρόσκαιρη στέγη. Οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή τους.

«Ξυπνήσαμε περίπου στις 4:30 το πρωί, όταν ακούσαμε τρομερές εκρήξεις και πυροβολισμούς.  Τα σπίτια μας σείονταν από τις εκρήξεις και το βαρύ πυροβολικό που χρησιμοποιούνταν. Είδαμε μέλη της ένοπλης ομάδας των Αλβανών που προσπαθούσαν να διαφύγουν, του οποίους  ακολουθούσε η αστυνομία. Έγινε μάχη με σώμα με σώμα σε πολύ μικρή απόσταση από εμάς», είπε ο κάτοικος M. Asani,  από το Κουμάνοβο στο πρακτορείο ‘Ιλλυρία'.

Ωστόσο, οι κάτοικοι έχουν τις αμφιβολίες τους και επισημαίνουν ότι είναι σαφές ότι αυτό το σενάριο επινοήθηκε από αυτούς που διέρχονται μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και η αστυνομία βρίσκεται σε κάθε δρόμο και αργά και που ακούγονται πυροβολισμοί.

Αναμένονται εξηγήσεις  από τους κατοίκους, αυτής της γειτονιάς, για τα περιστατικά που συμβαίνουν  μπροστά από την πόρτα τους, επισημαίνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr