Τουρκία: Αμερικανοί πεζοναύτες αφίχθησαν στη Βάση Ιντσιρλίκ







Μάιος 4, 2015.

Η πρώτη αποστολή Αμερικανών στρατιωτών έφθασε στην βάση του Ιντσιρλίκ, που αποτελούν  μέρος του προγράμματος για την εκπαίδευση και εξοπλισμό της λεγόμενης «μέτριας» ισλαμικής αντιπολίτευσης της Συρίας, κομίζοντας και όπλα,  τα οποία εκφορτώθηκαν στο αεροδρόμιο της βάσης, στη νότια τουρκική επαρχία, στα Άδανα.


Η αποστολή αυτή αποτελείται από 123 Αμερικανούς στρατιώτες και από αυτούς οι ογδόντα τρεις θα αναπτυχθούν  στη βάση του Ιντσιρλίκ, ενώ οι υπόλοιποι σαράντα θα μεταφερθούν στη βάση Χιρφανλί (Hirfanli), στην κεντρική επαρχία της Ανατολίας, Kırşehir.

Η ειδική ομάδα του αμερικανικού στρατού, έχει επιφορτισθεί να εξοπλίσει τους Σύριους για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ άλ Άσαντ. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Άγκυρα και την Ουάσιγκτον το Φεβρουάριο, ενώ είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω διαφωνιών μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, σχετικά με την εκπαίδευση (για τυχόν παρείσφρηση τζιχαντιστών στην εκπαίδευση  και στρέβλωση της αποστολή τους).

Οι Σύριοι που θα εκπαιδευθούν στο στρατόπεδο Χιρφανλί, θα μεταφερθούν στην επαρχία Χατάι, όπου θα εξοπλισθούν με όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών, τυφέκια πεζικού και πολυβόλα, πριν εισχωρήσουν στο συριακό έδαφος και ενταχθούν για την καταπολέμηση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ανησυχώντας ότι τζιχαντιστές από τη Συρία, θα μπορούσαν να διεισδύσουν στους καταρτιζόμενους του προγράμματος, δημιούργησε μια ευρεία ομάδα πληροφοριών από μέλη  της συριακής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση των στοιχείων τους και να εκδιωχθούν άτομα που ήταν αμφίβολα, για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σημειώνει η “İncirlik Haberleri”.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr